Tunnusmerkit aidon NHL-lippiksen tunnistamiseksi

Muistatko, kun olit kouluikäinen ja joku Sinua isompi poika otti Sinun lippiksesi pois päästä ja alkoi luetella syitä, joiden mukaan sinun NHL-lippiksesi ei ollut aito? Minä ainakin muistan. Jälkeenpäin voisi sanoa ”oi niitä aikoja”, mutta kuten tiedetään: lapset ovat julmia ja tuolloin käytiin mitä verisimpiä taisteluja – ainakin näin ajatuksen tasolla.

Tänään Twitterissä lähti aivan uskomaton keskustelu käyntiin. Hashtag #90luku nousi samantien trendaavaksi jutuksi ja lopulta kysyttiin kriteereitä sille oikealle, aidolle lippalakille. No, tein työtä pyynnöstä ja kerroin ne faktat. Ja tässä ne tulevat:

1. Logo. Logon piti aina olla brodeerattu, ei siis painettu ja totta kai hieman kohollaan oleva kuvio. Logon piti tuntua sormen päissä, jossei tuntunut – niin lippis vaihtoon.

2. 8 raitaa. Lippalakin lipan alla piti olla todistettavasti 8 raitaa. 1, 2, 3… … jokainen muistaa sen painajaisen, kun niitä raitoja alettiin laskemaan ja jännitämään oliko niitä ylipäätään oikea määrä. Eihän kukaan niitä ikinä tarkkaan muistanut, mutta 8 oli tuo maaginen luku, jolla pääsit hiekkalaatikon kuninkaaksi.

3. Vihreä lippa. Lippalakin lipan piti olla toki vihreä – alapuolelta. Kaikki muut värit olivat piraatteja.

4. 7 reikää säädössä. Aidoista lippiksistä oli toki vain yksi ainoa koko, siksi siellä oli se säätöremmi, jossa piti nimenomaan olla tasan seitsemän reikää.

5. 6 reikää lippiksen päällä. Näistähän käytettiin vaikka mitä nimeä. ”Ilmanottoaukot”, ”Tuuletusreiät” yms. Joka tapauksessa, 6 reikää lippiksessä oli oikea määrä.

6. Ruskea originaali NHL-logo. Kun käänsit lippiksen, siellä oli se valkoinen lappu, jossa oli pesuohje ja sitten aidoissa oli vielä erikseen se valkoinen lappu, jossa oli ruskea originelli NHL-logo.